0 800 330 485
Працюємо без вихідних!
Гаряча лінія
Графік роботи
Пн - Пт 08:30 - 20:00
Сб - Нд 10:00 - 17:00
Пишіть в чат:
Для отримання інформації щодо існуючого замовлення - прохання використовувати наш внутрішній чат.

Щоб скористатися внутрішнім чатом:

  1. Авторизуйтеся у кабінеті клієнта
  2. Відкрийте Ваше замовлення
  3. Можете писати та надсилати файли Вашому менеджеру

Як оформити посилання у курсовій роботі

Редактор: Роман
5 хв

Посилання на літературу в курсовій роботі є вимогою, яка регламентується в спеціальному документі під назвою «методичні рекомендації до оформлення наукової роботи». Посилання в курсовій роботі мають бути присутніми як в теорії, так і в практиці, оскільки виконання наукового дослідження передбачає опрацювання певної кількості літератури.

Магістр

1. Виноски та посилання: визначення понять. 

Посилання на літературу в курсовій роботі є вимогою, яка регламентується в спеціальному документі під назвою «методичні рекомендації до оформлення наукової роботи». Посилання в курсовій роботі мають бути присутніми як в теорії, так і в практиці, оскільки виконання наукового дослідження передбачає опрацювання певної кількості літератури. В методичних рекомендаціях вашого ВНЗ вказують необхідний мінімум опрацьованої літератури. Зазвичай він відповідає кількості сторінок курсової, наприклад: якщо курсова робота має містити мінімум 25 сторінок, то і кількість використаної літератури також має бути не менше 25 одиниць, що відображається у змісті роботи. До вимог додалися такі поняття як «сучасна література», тобто наукові статті мають бути опубліковані не пізніше за 5 років від дати вашої курсової роботи. Для філологічних факультетів однією з вимог є походження джерела – встановлюється певний відсоток джерел іноземного походження. А через російсько-українську війну майже усі виші наклали заборону на російськомовні джерела. Якщо не дотримуватися цих вказівок, вашу роботу не допустять до захисту

Посилання в курсовій можуть мати різний характер, тому розрізняють виноски (підрядкові посилання) та власне посилання.

1. Виноски або ще їх називають підрядкові посилання – це те, що допомагає зрозуміти текст краще. Якщо в тексті є щось незвичне, складне, то під текстом можна знайти виноску, де є пояснення. Виноску можна також використати, щоб показати, звідки взята інформація. Її позначають цифрою, зірочкою над словом, яке потребує пояснення, і потім пишуть ту саму цифру, зірочку під текстом, де є виноска. Виноска має бути на тій самій сторінці, де є слово, яке пояснюється, і має бути відокремлена від тексту рискою.

2. Посилання – це те, що допомагає знайти джерело інформації. Якщо в тексті є щось, що було взято з іншого твору, то під текстом або поруч зі словом можна знайти посилання, де є назва твору і сторінка, де є ця інформація. Посилання можна також використати, щоб запропонувати читачеві додаткову інформацію про тему. Посилання позначаються цифрою, зірочкою над словом, яке пояснюється, і потім пишуть ту саму цифру чи зірочку під текстом, де є посилання. Посилання можуть бути також спеціальними словами або фразами, які можна натиснути, щоб перейти до іншої сторінки чи розділу.

Отже, і виноски, і посилання – це інформація в тексті вашої курсової роботи щодо джерела, звідки взята інформація.

 

2. Види посилань у курсовій роботі

Посилання на літературу в курсовій роботі можуть бути різних видів. Розрізняють три основні види посилань:

1. Посилання в дужках – це посилання, які пишуться у круглих чи квадратних дужках після того, що вони пояснюють. Вони зазвичай показують, звідки була взята інформація, хто її написав, коли і де.

2. Виноски (підрядкові посилання) – це посилання, які пишуться під текстом на тій самій сторінці. Вони позначаються цифрами або зірочками, які ставляться над тим, що вони пояснюють, і потім пишуть ту саму цифру або зірочку під текстом, де є виноска. Вони використовуються для того, щоб дати більше інформації, пояснити щось або показати, звідки була взята інформація.

3. Гіперпосилання – це посилання, які можна натиснути, щоб перейти до іншої сторінки або розділу. Вони зазвичай мають вигляд слів чи фраз, які мають інший колір і підкреслення. Вони використовуються для того, щоб дати швидкий доступ до інших ресурсів, фонової інформації або детальнішого вивчення теми. Гіперпосилання в курсовій роботі майже не зустрічаються, цей вид посилання актуальний лише для онлайн документів.

 

3. Як оформити підрядкові посилання в Microsoft Word?

Якщо посилання на літературу в курсовій роботі оформляються просто за допомогою квадратних чи круглих дужок, то підрядкові посилання більш технічні, вони вимагають знання з Microsoft Word. Отже, для цього вам треба зробити такі операції:

1. У правій верхній частині Ворд документу знайти вкладку «Ссылки» та натиснути на «Вставить сноску», див. рис. нижче:

        Верхня частина Ворд документу - зображення

2. Вам відкриється поле, де ви маєте надати усю інформацію про джерело: прізвище, ініціали імені та по батькові, назва джерела, місце та час його публікації, а також сторінки, звідки саме взятий текст.

  Вся інформація про джерело - зображення

Отже, посилання курсової роботи – це технічна вимога, яка підтверджує, що ви опрацювали критичну літературу.

Цікавить написання роботи "під ключ" з гарантією?

Відповіді на часті питання

Як зробити посилання на джерело в курсовій?

Особливості оформлення посилань у курсовій надаються в методичних рекомендаціях вашого ВНЗ, оскільки вони не уніфіковані в Україні і мають локальний характер. Інколи навіть в одному і тому ж університеті різні кафедри мають свої особливі вимоги щодо посилання в тексті. Тому важливо, аби ви мали методичні рекомендації саме вашого факультету.

Як зробити посилання на сайт у курсовій?

Посилання на сайт можуть оформлюватися наступним чином: прізвище та ініціали імені та по батькові, назва джерела, якщо відомо дата публікації в дужках, потім пишеться «URL», вказується повна адреса сайту без змін, аби при копіюванні воно видало саме ваше джерело, після в круглих дужках пишеться дата звернення, адже такі джерела можуть зникнути наступного дня, тому ви підкреслюєте, що мали доступ вчора, наприклад:
           
        Merriam Webster Dictionary. URL: https://www.merriam-webster.com/dictionary/
        (дата звернення 10.06.2023)

Як оформити додатки до курсової роботи?

Додатки подаються в кінці курсової роботи, посередині пишуть слово «ДОДАТОК А», під цим словом пишуть назву додатку і через два-три абзацу подають саму інформацію в додатку.

Magistr.ua
Дізнайся вартість написання своєї роботи
Кількість сторінок:
-
+
Термін виконання:
-
днів
+
від 660

Стаття була корисною для вас?

Оцініть статтю від 1 до 5

5 із 5 на основі 2 оцінок

Поділитися:
Помітили помилку?
Виділіть її і натисніть Ctrl + Enter

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: