0 800 330 485
Працюємо без вихідних!
Гаряча лінія
Графік роботи
Пн - Пт 08:30 - 20:00
Сб - Нд 10:00 - 17:00
Пишіть в чат:
Для отримання інформації щодо існуючого замовлення - прохання використовувати наш внутрішній чат.

Щоб скористатися внутрішнім чатом:

  1. Авторизуйтеся у кабінеті клієнта
  2. Відкрийте Ваше замовлення
  3. Можете писати та надсилати файли Вашому менеджеру

Як правильно написати вступ до курсової роботи: приклади, поради

Редактор: Роман
5 хв

Вступ до курсової роботи – це візитівка вашого наукового дослідження. Саме у вступі ви пояснюєте, чому обрали тему та чим вона корисна для наукової спільноти.

Магістр

1. Що таке вступ в курсовій роботі

Більшість студентів, які пишуть вперше у своєму житті курсову роботу майже не мають уявлення, що писати у вступі. Тому важливо розуміти, що таке вступ у курсовій роботі. Отже, вступ до курсової роботи – це візитівка вашого наукового дослідження. Саме у вступі ви пояснюєте, чому обрали тему та чим вона корисна для наукової спільноти. Ці два питання виступають ядром вступу, адже розкриваючи їх, ви розкриваєте усі елементи, які має містити вступ до курсової роботи.

 

2. З чого складається вступ

Існують певні вимоги до написання вступу. Вступ курсової умовно можна поділити на дві частини – вступна та основна частина. У вступній частині розкривається найголовніше – актуальність дослідження, а основна частина – це розбір вашої теми на елементи в логічній послідовності, тобто:

  • що досліджуєте (об’єкт та предмет); 
  • як досліджуєте (мета та завдання);
  • яким чином досліджуєте (методи дослідження); .  
  • навіщо досліджуєте (новизна роботи);
  • як і куди можна використати результати дослідження (теоретичне та практичне значення);
  • які елементи містить науковий проєкт (структура роботи).

Оформлення вступу залежить від вимог виключно вашого навчального закладу, який має надати вам методичні рекомендації, адже кожний заклад має свої особливості. Тому Ви маєте вимагати зразок вступу до курсової роботи і за ним оформлювати  ваш власний вступ.

 

3. Актуальність і проблематика в заданій темі, як описати. 

Перш ніж писати у вступі курсової роботи слово «актуальність», необхідно присвятити мінімум один абзац вступному слову. Тобто,  обирається загальний елемент в темі курсової та описується кількома реченнями. В нашому випадку  тема курсової «Тематичний ландшафт у творі Е. Бронте «Буремний перевал», тому у вступному слові треба написати загальні дані про англійську літературу ХІХ ст.

Далі звужується інформація за логікою від загального до конкретного, розкриваючи усі слова в темі роботи: Англійська література XIX століття → вікторіанський роман → англійські жінки-письменниці XIX ст. → Емілі Бронте → роман Емілі Бронте «Буремний перевал» → тематичний ландшафт в романі Емілі Бронте «Буремний перевал».

Завершує написання вступного слова аналіз критичної літератури за темою, адже саме це є індикатором актуальності вашої теми. Якщо їй присвячено багато наукових статей – це показує інтерес науковців, що зумовлює актуальність вашої курсової. Але навіть якщо ваша тема ніколи не була предметом досліджень, це також є аргументом щодо актуальності. Тема потребує дослідження, доопрацювання, наприклад: «Питання тематики та мотивів завжди було об’єктами різних наукових праць. Так, О.Ю. Осьмухіна досліджувала тематику кохання у своїй науковій праці [Осьмухіна], а В. Чумак – тематику пейзажу [Чумак], але в комплексі раніше не досліджувалося, що становить актуальність наукової праці». Обов’язково подаються посилання на науковців без зазначення сторінки, які потім відображаються в списку джерел.  Отже, підводячи висновки у вступному слові, наводиться актуальність курсової роботи.

 

 

4. Які цілі та завдання наукової роботи.

Вступ до курсової роботи має обов’язково містити мету, яка формулюється на базі вашої теми. Прийнято розкривати усі слова з теми в меті за допомогою дієслова  «з’ясувати», наприклад: «Мета курсової – з’ясувати тематичний ландшафт у творі Е. Бронте «Буремний перевал». Для досягнення поставленої мети ставляться завдання, які просто відображають зміст курсової. Тобто, за базу береться зміст вашої наукової роботи (курсова, дипломна, магістерська) та переписуєте назви розділів, додаючи при цьому дієслова: розглянути, описати, розкрити питання, надати визначення, з’ясувати, здійснити аналіз тощо, наприклад: «розглянути в теорії літератури питання поняття «мотив», «лейтмотив» та «тема»; описати Емілі Бронте як представницю реалізму; з’ясувати основні теми роману Е. Бронте «Буремний перевал» та їх взаємозв’язок». В роботі зазначають мінімум три завдання, де перші два – це теорія, а останнє – практика.

 

5. Об’єкти, суб’єкти та предмети в курсовій роботі.

Об’єкт та предмет ховаються в темі вашої курсової роботи, де знову вживається принцип «від загального до конкретного», де загальне – це об’єкт дослідження, а конкретне – предмет. От наприклад, тему «Тематичний ландшафт у творі Е. Бронте «Буремний перевал» можна розбити таким чином: об’єктом курсової виступає роман Е. Бронте «Буремний перевал», а предметомтематика роману Е. Бронте «Буремний перевал».

 

6. Навіщо потрібні методи дослідження в курсовій роботі?

Цікаво, що під час написання будь-якої наукової роботи ми виконуємо безліч дій, які мають назву, хоча це ніяк не впливає на якість роботи, але  оскільки науковий стиль вимагає присутності наукових термінів, тому вступ до курсової роботи має містити цей елемент. Та якщо раніше було достатньо лише перерахувати методи дослідження через кому, то зараз більшість навчальних закладів вимагають розкрити кожний метод. Тобто подається назва методу, а потім що ним робилося в роботі, наприклад: філологічний метод – для аналізу художніх текстів щодо втілених у них мовних особливостей; метод кількісного аналізу – для забезпечення достовірності здобутих результатів дослідження; описовий метод  – для інтерпретації результатів дослідження.

Отже, написати вступ до курсової роботи можна лише по закінченню  вашого дослідження, адже він відображає усю здійснену наукову роботу. 

Цікавить написання роботи "під ключ" з гарантією?

Відповіді на часті питання

Що писати у вступі курсової роботи?

Актуальність, об’єкт, предмет, мету, завдання, методи дослідження. Решта – за вимогами вашого навчального закладу (гіпотеза роботи, матеріал дослідження, наукова новизна, теоретичне значення, практичне значення, структура курсової, апробація тощо  ).

 

Як сформулювати мету курсової роботи?

Мета – це розкриття вашої теми, зазвичай додають перед самою темою дієслово «з’ясувати» + ваша тема курсової роботи. 

 

Як почати писати курсову роботу?

Спочатку треба  зрозуміти, що саме ви досліджуєте, потім  знайти критичну літературу за темою, опрацювати її, зрозуміти предмет дослідження та здійснити аналіз на основі теоретичних знань.

Magistr.ua
Дізнайся вартість написання своєї роботи
Кількість сторінок:
-
+
Термін виконання:
-
днів
+
від 660

Стаття була корисною для вас?

Оцініть статтю від 1 до 5

5 із 5 на основі 2 оцінок

Поділитися:
Помітили помилку?
Виділіть її і натисніть Ctrl + Enter

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: