0 800 330 485
Працюємо без вихідних!
Гаряча лінія
Графік роботи
Пн - Пт 08:30 - 20:00
Сб - Нд 10:00 - 17:00
Пишіть в чат:
Для отримання інформації щодо існуючого замовлення - прохання використовувати наш внутрішній чат.

Щоб скористатися внутрішнім чатом:

  1. Авторизуйтеся у кабінеті клієнта
  2. Відкрийте Ваше замовлення
  3. Можете писати та надсилати файли Вашому менеджеру

Як написати висновки до дипломної роботи

Редактор: Роман
6 хв

Висновки наукового дослідження є останньою частиною написаного диплому і має на меті узагальнення та систематизацію отриманих результатів, висновків й рекомендацій згідно проведеного дослідження або аналізу.

Магістр

1. Що таке висновки до дипломної роботи

Висновки наукового дослідження є останньою частиною написаного диплому і має на меті узагальнення та систематизацію отриманих результатів, висновків й рекомендацій згідно проведеного дослідження або аналізу. Він повинен відповідати наступним вимогам:

Висновок повинен містити суть проведеного дослідження та актуальність запропонованих заходів: це коротке узагальнення головних результатів дослідження, ствердження гіпотези або встановлення залежностей між різними змінними.

Відповідність до поставлених завдань і цілей: висновок повинен довести, що поставлені завдання й цілі дослідження виконані. Обов’язково потрібно підкреслити, що закінчена виконана успішно і відповідає поставленим цілям.

Оцінка актуальності отриманих результатів: йдеться про нові внески у відповідну галузь дослідження, виявлення потенційних можливостей або результатів використаних на практиці результатів проведеного аналізу та запропонованих заходів у відповідних галузях.

Рекомендації: висновки до дипломної роботи включають шляхи усунення виокремлених в процесі дослідження аспектів й досягнення мети.

2. Структура висновків дипломних робіт

Висновок дипломної роботи формулюється згідно змісту наукової роботи й зазвичай поділяється на основні частини:

  • результат теоретичного дослідження;
  • результат виконання аналітичної частини;
  • висновки до рекомендаційної частини.

Проте, у свою чергу, кожна частина поділяється на блоки, кожен з яких відповідає параграфу розділу. Говорячи простими словами, до кожного параграфу диплому мають бути сформульовані відповідні висновки.

Так, якщо дипломна робота складається з 3 розділів, кожен з яких має по 3 параграфи, відповідно, кількість висновків складатиме 9 абзаців, кожен з яких містить висновки за параграфами.

3. Секрети, як простіше зробити написання висновків диплому

Використовуючи багаторічний досвід компанії «Магістр» у написанні студентських досліджень, розкриємо наступні хитрощі щодо швидкого формулювання висновків та пропозицій до дипломної роботи згідно розроблених методичних вимог кожного закладу вищої освіти (ЗВО).


1. Скопіюйте на окремий аркуш перелік завдань дослідження зі вступу.

Завданнями дослідження є:

  • розглянути сутність та роль банківської системи;
  • навести характеристику складових банківської системи;
  • дослідити зарубіжний досвід функціонування банківських систем;
  • розглянути особливості інституційно-правового забезпечення функціонування вітчизняної банківської системи;
  • дослідити тенденції функціонування банківської системи;
  • проаналізувати вплив діджиталізації на функціонування банківської системи;
  • навести напрями адаптації зарубіжного досвіду функціонування банківської системи до вітчизняних умов;
  • запропонувати шляхи запровадження інноваційних підходів до розвитку банківської системи в умовах діджиталізації.

2. Відповідно до кожного завдання варто сформулювати висновки до магістерської роботи:

                    Висновки до дипломної роботи - картинка


Отже, в
дипломній роботі висновок корелюється із завданнями роботи, наведеними у вступі.

3. Для формулювання висновків наводьте в кожному параграфі лише ту інформацію, яка несе максимальне смислове навантаження, тобто висновки мають підсумувати дослідження, якого вимагає робота. Наприклад, висновок до параграфу «Сутність та роль банківської системи» повинен мати наступний приблизний зміст:

                 Висновок до параграфу - картинка


Тобто виокремлені визначення досліджуваного поняття, особливості відповідних явищ, їх особливості й значення.

4. Помилки при написанні висновків в дипломній роботі

Студенти, закінчуючи написання дипломного дослідження, мають бажання зробити оформлення та віддати роботу на перевірку, при цьому роблять наступні помилки, яких варто уникати, щоб отримати високий бал за дипломну роботу:

Структура висновків не відповідає структурі диплому

Уникайте цього, пам’ятайте, що кількість завдань дослідження (у вступі) дорівнює кількості висновків та відповідає цій послідовності. Зазвичай у методичці щодо написання диплому ці вимоги вказуються.

Обсяги висновків за кожним параграфом різні.

Дотримуйтесь пропорційного наповнення висновків – вони мають бути приблизно однаковими для кожного параграфу.

Звичайне копіювання тексту з диплому.

Найбільша помилка при формулюванні висновків – варто своїми словами викласти основні тези проведеного дослідження, адже якісні висновки – один із важелів високої оцінки диплому при захисті.

Недостатній обсяг висновків.

Обов’язково дотримуйтесь вимог методичних рекомендацій, згідно яких виконується дипломна робота, щодо кількості сторінок вступу.

Занадто великий обсяг висновків.

В цьому випадку втрачається основна мета та результати проведеного дослідження – важливо виокремити основні результати без «води» та відволікаючого тексту.

Відсутність акценту на найголовніших результатах проведеного дослідження.

Максимально підкреслюйте власний внесок у проведеному дослідженні – авторські визначення, наукову та практичну значущість. Оперуйте фактами, цифрами та іншими матеріалами, які свідчать про Ваш особистий внесок у проведеному дослідженні. 

Замало уваги практичним результатам виконання дослідження.

Обов’язково потрібно обґрунтувати значущість та обґрунтованість запропонованих заходів, причому підсумувати висновки до розділу дипломної роботи варто запропонованими студентом рекомендаціями щодо можливості застосування запропонованих заходів у практичній діяльності.


Рекомендуємо уникати цих помилок, щоб
висновки до бакалаврської роботи чи магістерської максимально повно продемонстрували теоретичну та практичну значущість проведеного дослідження, основні результати дослідження варто виносити на захист кваліфікаційної роботи.

5. Коли починати писати висновок дипломної роботи?

Висновки пишуться по закінченні дослідження, коли є наявними результати проведеного дослідження і можна закумулювати ту інформацію, яка є найбільш актуальною для досягнення мети написання роботи.

6. Приклади висновків до дипломної роботи

Зміст:

Зміст - картинка

Висновки:

Висновки - картинка

Цікавить написання роботи "під ключ" з гарантією?

Відповіді на часті питання

Що повинно бути у висновку до дипломної?

В них наводяться найбільш актуальні моменти проведеної роботи. Тобто кожне завдання кваліфікаційної роботи, передбачене вступом, має виконуватись, а результати їх виконання підсумовують висновки. Обов’язково потрібно підкреслити значущість проведеного дослідження та можливість застосування наведених пропозицій в науковій чи практичній діяльності.

 

Як оформити висновки до дипломної роботи?

Вступ до висновків може мати такий вигляд: «з метою розроблення заходів підвищення конкурентоспроможності вітчизняних металургійних підприємств, нами було досліджено теоретичні та практичні аспекти сутності та основних факторів конкурентоспроможності та розроблено напрями, які сприятимуть українським компаніям підвищити рівень конкурентоспроможності та ефективність їх господарської діяльності. Зокрема, зроблено висновок, що …..». І далі ідуть висновки по кожному параграфу диплому. Підсумовуючи, в кінці висновків необхідно підкреслити значущість проведеного дослідження та можливість застосування наведених заходів щодо вирішення виокремлених у роботі проблем.

Magistr.ua
Дізнайся вартість написання своєї роботи
Кількість сторінок:
-
+
Термін виконання:
-
днів
+
від 660

Стаття була корисною для вас?

Оцініть статтю від 1 до 5

5 із 5 на основі 2 оцінок

Поділитися:
Помітили помилку?
Виділіть її і натисніть Ctrl + Enter

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: