0 800 330 485
Працюємо без вихідних!
Гаряча лінія
Графік роботи
Пн - Пт 08:30 - 20:00
Сб - Нд 10:00 - 17:00
Пишіть в чат:
Для отримання інформації щодо існуючого замовлення - прохання використовувати наш внутрішній чат.

Щоб скористатися внутрішнім чатом:

  1. Авторизуйтеся у кабінеті клієнта
  2. Відкрийте Ваше замовлення
  3. Можете писати та надсилати файли Вашому менеджеру

Чи потрібен ІТ-спеціалісту диплом ВНЗ

Редактор: Роман
3 хв.

В період розвитку інформаційних технологій та цифровізації усіх сфер діяльності технічна освіта набуває нового значення в суспільстві, особливо це стосується it-освіти.

Магістр

1. Технічна освіта, її значення та особливості

1.1. Здобуття технічної освіти на сучасному етапі

В період розвитку інформаційних технологій та цифровізації усіх сфер діяльності технічна освіта набуває нового значення в суспільстві, особливо це стосується it-освіти. Відповідно до даних Міністерства науки та освіти сьогодні в Україні працює понад 360 тисяч дипломованих it-cпеціалістів.

Навчання в технічному університеті передбачає:

  • отримання базових знань за різними технічними напрямками;
  • розширення бази знань отриманих у it-школах або технічних технікумах, коледжах, училищах;
  • можливість займатися винахідницькою та дослідницькою діяльністю в процесі навчання;
  • можливість стажуватися у вітчизняних та міжнародних корпораціях (наприклад: Google, Microsoft, IBM та ін.);
  • можливість підтвердити свій практичний досвід дипломом про вищу освіту;
  • можливість підвищити власну кваліфікацію.
Важливо

Якщо Ви здобуваєте технічну освіту не зупиняйтеся лише на отримані теоретичної бази знань. Намагайтеся формувати власне науково-дослідницьке підґрунтя, яке стане основою Вашого подальшого розвитку,  як спеціаліста.

 

 

1.2. Важливість технічної освіти

Технічна освітаосвіта майбутнього (див. рис. 1). Відповідно сучасні технічні спеціальності мають задовольнити теперішні технічні потреби у всіх сферах діяльності. Особливо в цей час активно розвивається ринок зайнятості в it-сфері, що пов’язано з зростанням попиту на дипломованих it-cпеціалістів.  

Значення технічної освіти на сучасному етапі - рисунок

Рис.1. Значення технічної освіти на сучасному етапі

Технічна освіта є «рушійною силою» для інноваційного розвитку матеріально-технічної бази та впровадження науково-технічного прогресу в усі сфери національного господарства.

В XXI столітті технічна освіта у світі займає лідируючі позиції, що пов’язано з постійною потребою у кваліфікованих спеціалістах технічних напрямків у всіх сферах діяльності. Механіки, інженери, it-спеціалісти та інші – цінний людський ресурс в період глобальної цифровізації та інформатизації.

Важливо

Технічна освітаосвіта, яка розвивається на світовому рівні.

 

2. Застосування теоретичних знань на практиці

В технічних напрямках важливе значення має застосування здобутих теоретичних знань на практиці. Усім відомо, що підтвердженням про отримання теоретичної бази знань є диплом про вищу освіту, але зазвичай цього замало, адже кваліфікація кожного спеціаліста має бути підтверджена практичним досвідом.

Таблиця 1

Напрямки застосування теоретичних знань на практиці

Напрямок

Особливості

Поєднання отриманих теоретичних знань з практикою

Важливим моментом для спеціалістів технічних напрямків являється можливість послідовно на практиці застосувати отримані в університеті знання.

Виявлення несумісності на практиці теоретичних основ

Кожний працівник технологічних галузей під час виконання покладених на нього функцій має переконатися в ефективності та правильності існуючих теоретичних засад. 

Розробка нових технологій

Теоретичні знання надають можливість розробити нові технології, адже усі інноваційні винаходи базуються на удосконаленні існуючого.

Важливо

У випадку виявлення недоліків існуючих теоретичних засад, варто сформувати власні твердження та підтвердити їх завдяки практично отриманим результатам.

Технічна сфера діяльності цікава тим, що здобуття кваліфікаційного рівня (вищої освіти) дуже часто відбувається після отримання вже практичного досвіду, особливо це стосується it-сфери. Практика вказує на те, що сьогодні кар’єра  більшості  талановитих програмістів, як в Україні, так і в світі розпочинається ще до вступу у технічні університети, а здобуття вищої освіти для них є звичайною вимогою ринку праці.

 

3. Значення диплому для it-cпеціалістів при пошуку роботи

На сучасному етапі досить часто виникає питання: чи потрібен диплом it-спеціалісту? Існує така думка в суспільстві, що айтішник може вдало збудувати свою кар’єру завдяки лише комп’ютерним курсам та власним розробкам. Так, дійсно такі випадки є присутні в вітчизняній та світовій практиці, але надалі дані спеціалісти все рівно вступали до вишів. 

Диплом айтішнику потрібен для:

  • підтвердження його теоретичних знань;
  • документарного підтвердження рівня кваліфікації.

Диплом програмісту допомагає в працевлаштуванні, адже на ринку праці дипломовані спеціалісти завжди мають перевагу. Претендентам на  it-посади приділяється вагома увага зі сторони керівництва кожної організації, підприємства чи фірми. Це пов’язано з тим, що від професіональності it-спеціалістів залежить програмно-технічне забезпечення функціонування даних суб’єктів ринку в цілому. Зрозуміло, що під час проходження співбесіди важко довести рівень професіоналізму, особливо коли є багато претендентів з однаковими практичними навиками. Тому диплом про технічну освіту для претендента є суттєвою перевагою.

Потрібність диплома айтішнику є вимогою сучасного світу. Усі великі корпорації головною вимогою до кадрового персоналу ставлять рівень їх освіти, тому відсутність диплому про вищу освіту може стати перепоною для талановитого it-спеціалістів у його кар’єрному зростанні.

Лайфхак

Якщо у Вас відсутній диплом про вищу технічну освіту, але Ви маєте вагомий практичний досвід у it-сфері завжди при співбесіді робіть наголос, що наразі Ви працюєте над удосконаленням практичних навиків, щоб не вийти із «хвилі» розвитку даної сфери. А здобуття вищої освіти буде поєднано з робочим процесом на етапі кар’єрного росту.

Цікавить написання роботи "під ключ" з гарантією?

Відповіді на часті питання

Чи важливий диплом в інформаційних технологіях (ІТ)?

Так. Сьогодні на ринку зайнятості переваги надаються дипломованим it-спеціалістам.

Чи можуть сертифікації замінити вищу освіту в ІТ?

Ні. Оскільки сертифікації підтверджують лише отримання знань певного напрямку, тоді як вища освіта визначає Вашу кваліфікацію.

Чи можна без диплому отримати роботу в ІТ?

Так. Можна отримати роботу в ІТ-сфері на основі сертифікації. Але потрібно зауважити, що для подальшого кар’єрного росту в даній сфері диплом є обов’язковим.

Magistr.ua
Дізнайся вартість написання своєї роботи
Кількість сторінок:
-
+
Термін виконання:
-
днів
+
від 660

Стаття була корисною для вас?

Оцініть статтю від 1 до 5

5 із 5 на основі 1 оцінок

Поділитися:
Помітили помилку?
Виділіть її і натисніть Ctrl + Enter

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: