0 800 330 485
Працюємо без вихідних!
Гаряча лінія
Графік роботи
Пн - Пт 08:30 - 20:00
Сб - Нд 10:00 - 17:00
Пишіть в чат:
Для отримання інформації щодо існуючого замовлення - прохання використовувати наш внутрішній чат.

Щоб скористатися внутрішнім чатом:

  1. Авторизуйтеся у кабінеті клієнта
  2. Відкрийте Ваше замовлення
  3. Можете писати та надсилати файли Вашому менеджеру

Топ-5 ШІ-сервісів для написання резюме

Редактор: Роман
11 хв.

Штучний інтелект є важливим інструментом у процесі створення резюме, значно полегшуючи цей процес й підвищуючи його ефективність.

Магістр

1. Як написати гарне резюме за допомогою ШІ-сервісів?

1.1 Коротко про резюме та його значення в пошуку роботи

Як звернути увагу роботодавця саме на Вашу кандидатуру? Відповідь очевидна – написати гарне резюме, яке дасть змогу вже на першому етапі відбору продемонструвати свої переваги серед інших кандидатів. Багато людей, особливо тих, що не мають досвіду роботи та пошуку роботи, цікавляться, як написати резюме, шукають його зразок в Інтернеті, заповнюють його по шаблону та надсилають роботодавцям. І лише з часом стає зрозумілим, що гарне резюме підвищує шанси того, що Вас запросять на співбесіду.

Важливо

Резюме повинне не лише констатувати Вашу освіту та досвід роботи, але й привернути увагу роботодавця за допомогою коректного написання та акцентуванні кращих рис, досягнень та прагнень до постійного розвитку.

Отже, для написання гарного резюме можна скористатись порадами фахівців, звернутись за їх допомогою або використати ШІ-сервіси, які напишуть це резюме самостійно – Ви повинні будете надати основну інформацію про себе, заповнити відповідні поля та вичитати сформований документ.

1.2 Як ШІ-сервіси допомагають написати резюме?

ШІ є важливим інструментом у процесі створення резюме, значно полегшуючи цей процес й підвищуючи його ефективність. Завдяки інноваційним технологіям, ШІ-сервіси здатні автоматично генерувати текст на основі введених даних про професійний досвід, навички, освіту й інші аспекти. Вони також допомагають оптимізувати резюме під системи відсіву резюме (ATS), забезпечуючи відповідність ключовим словам та фразам, які шукають роботодавці. Крім того, створення резюме штучним інтелектом дає змогу аналізувати та коригувати граматику й стиль, пропонувати поліпшення для підвищення професіоналізму тексту, а також давати поради щодо структури резюме й додавання відповідних деталей. Деякі сервіси також надають можливість персоналізувати резюме під конкретні вакансії чи галузі, що підвищує шанси кандидата на успішне працевлаштування. Візуальні шаблони та дизайн, запропоновані ШІ, допомагають зробити резюме більш привабливим і легким для читання. Завдяки усім цим можливостям, ШІ-сервіси значно полегшують створення професійних й конкурентоспроможних резюме.

ШІ дає відповідь, як скласти резюме, дає приклади, значно полегшує процес написання резюме завдяки ряду інноваційних функцій й інструментів:

Автоматична генерація тексту

ШІ здатен створювати зміст резюме на основі введених даних про професійний досвід, навички, освіту та інші важливі аспекти. Це особливо корисно для користувачів, які не впевнені, як правильно продемонструвати в резюме свої досягнення та обов’язки

Оптимізація під системи відсіву резюме (ATS)

ШІ-сервіси аналізують вакансії та допомагають оптимізувати резюме під ключові слова та фрази, які використовують роботодавці та системи ATS (Applicant Tracking Systems). Це збільшує шанси, що резюме пройде автоматичний відбір і потрапить до рекрутера

Аналіз та корекція граматики і стилю

Генератор CV здатен автоматично перевіряти текст на наявність граматичних, орфографічних та стилістичних помилок, а також пропонувати покращити резюме

Поради та рекомендації

Деякі сервіси надають рекомендації щодо покращення структури резюме, надання прикладів вдалих формулювань та порад щодо включення відповідних деталей, які можуть зробити резюме більш привабливим

Персоналізація резюме

ШІ може створювати різні версії резюме, адаптовані до конкретних вакансій або індустрій, із врахуванням вимог ринку праці та потреб користувача

Візуальні шаблони та дизайн

Деякі сервіси пропонують візуально привабливі шаблони резюме, які полегшують читання та виділяють ключову інформацію. Це особливо корисно для професій, де важлива візуальна подача інформації

Отже, ШІ-сервіси все активніше беруть участь в суспільному житті, тому варто розглянути, як правильно скласти резюме та які сервіси краще використати для написання гарного резюме.

2. Найбільш популярні ШІ-сервіси для написання резюме

2.1 ТОП-5 ШІ-сервісів

З появою в Україні, ШІ використовується в багатьох сферах – для написання студентських та наукових робіт, в журналістській сфері тощо. Також своє застосування ШІ-сервіси знайшли при написанні резюме, і постійно з’являються нові, тому важко визначити найбільш ефективний та рекомендувати конкретний конструктор резюме. Тому далі спробуємо протестувати декілька з них, а саме – ті 5 сервісів, які наразі є найбільш популярними та генерують резюме українською мовою:

Сервіси зі штучним інтелектом для написання резюме українською - картинка

Отже, для створення резюме можна скористатись одним з наведених вище сервісів, проте їх кількість значно більша, адже ми розглянули найбільш популярні.

Лайфхак

Перш ніж обрати певний сервіс, варто визначитись, який результат потрібно отримати – звичайне резюме, професійне із супровідними листами тощо або резюме по шаблону.

2.2 Особливості застосування

Розглянемо кожен генератор CV більш детально, щоб визначити, як написати резюме таким чином, щоб мати багато шансів зайняти омріяну посаду в компанії:

Назва

Документ, який формує

Необхідність реєстрації

Вартість

Перелік додаткової інформації

VistaCreate

Резюме, візуали для соцмереж, банери, інфографіки, відеоісторії тощо

Так

Безкоштовно

На розсуд автора, але кілька блоків

Cvwizard

Резюме однотипне

Ні

0,99 дол. США (на 2 тижні, далі – 14,99 дол. США за міс.)

Навички

Мови

Хобі

Курси

Стажування

Рекомендації

Додаткова діяльність

Cvmaker

Резюме за різними шаблонами

Ні

Безкоштовно

Рекомендації

Мови

Курси

Досягнення

Публікації

Додатковий налаштовуваний розділ

Rezi

Резюме

Супровідний лист

Заява про звільнення

Так

999 грн. на місяць

Перелік та характеристика розроблених та впроваджених проектів

Сертифікати

Наукові роботи

Applyya

Резюме за 3-ма шаблонами

Ні

Безкоштовно

Лише основні блоки

Також розглянемо додаткові можливості вказаних сервісів:

Назва

Формат резюме

Можливість підпису документу

Інше

VistaCreate

JPG, PNG, PDF, MP4, GIF

Ні

Потрібно обрати шаблон, перш ніж створити резюме

Cvwizard

PDF-файл

Так – можна намалювати чи завантажити

Завантажується відразу після оплати, також доступне на сайті

Cvmaker

PDF-файл

Ні

Можливість завантажити дані з LinkedIn чи веб-сайту

Rezi

PDF, DOCS

Ні

Формування супровідних листів. Можливість завантажити дані з LinkedIn чи веб-сайту

Applyya

PDF-файл

Ні

Лише 3 шаблони

Важливо

Рекомендуємо реєструватись у кожному сервісі, аби мати можливість відмінити наступні оплати за користування їх функціями. Проте зверніть увагу, що сервіс Cvwizard дає можливість створити резюме без реєстрації, проте введення реквізитів банківської картки є обов’язковим. Через 2 тижні сервіс самостійно зніме оплату з картки в сумі $ 14,99, а відмінити автоматичну оплату буде неможливо, якщо Ви працювали на цій платформі без реєстрації.

У свою чергу, сервіс Rezi також починає автоматично знімати оплату за користування в сумі 999 грн. через місяць після реєстрації. В особистому кабінеті є можливість лише змінити реквізити банківської картки або відмінити платну підписку максимум на 6 місяців, а скасувати автоматичні платежі назавжди немає можливості. Тож будьте уважними при роботі саме з цими сервісами.

Цікавить написання роботи "під ключ" з гарантією?

AI генератор резюме VistaCreate – це такий конструктор резюме, що дає змогу підійти до створення резюме професійно та інноваційно – доступні різні файли вихідного документу та додаткові документи, проте процес створення дещо незручний – треба редагувати поля у наявних шаблонах, і цей процес більш трудомісткий порівняно із звичайним заповненням пустих полів. Проте саме резюме виглядає лаконічно (як і в наступних прикладах, демонструємо загальний вигляд, без додаткових полів, які можна додавати):

AI генератор резюме VistaCreate - картинка

Сервіс для створення резюме Cvwizard формує типові резюме за досить невелику плату. Є змога додати додаткову інформацію, і в залежності від того, як Ви заповните всі поля, резюме буде повним максимально або частково, адже деякі поля можна пропустити.

Сервіс для створення резюме Cvwizard - картинка

Сервіс Cvmaker пропонує створення резюме штучним інтелектом, тобто необхідно заповнити основні блоки, які мають різні назви:

Сервіс-Cvmaker-для-створення-резюме-штучним-інтелектом - картинка

Цей AI генератор резюме також надає можливість додати інші розділ за власним бажанням, тобто виокремити додаткові інформаційні блоки та заповнити їх тою інформацією, яку пошукач вважає цінною.

Сервіс для створення резюме Rezi дає змогу сформувати не лише резюме, але й супровідний лист та заяву на звільнення. Крім того, можна попрактикуватись проходити співбесіду. Загалом для створення резюме потрібно поступово заповнити основні його блоки, які перераховані зверху сторінки, як і в попередніх сервісах. Саме резюме має лаконічний вигляд (це приклад резюме, заповнено лише декілька доступних блоків):

Сервіс для створення резюме Rezi - картинка Сервіс для створення резюме Rezi приклад резюме - картинка

Сервіс Applyya простий та підходить для формування простих резюме за трьома шаблонами. Вигляд резюме лаконічний та простий для сприйняття роботодавцем:

Сервіс Applyya для створення резюме штучним інтелектом - картинка

Отже, для написання резюме можна обрати різні ШІ-сервіси, і цей вибір залежить від мети написання резюме та додаткових опцій, які вони пропонують. Для цього потрібно мати інформацію, як скласти резюме зразок українською мовою.

3. Висновки щодо переваг та недоліків ШІ-сервісів для написання резюме

Проаналізувавши ШІ-сервіси для написання резюме та відповівши на питання, як скласти резюме зразок українською мовою, можна зробити наступні висновки:

  • усі сервіси дають можливість скласти резюме;
  • деякі сервіси пропонують додаткові опції;
  • є можливість зробити анімовані резюме;
  • деякі сервіси є платними.

Їх переваги та недоліки наступні:

Сервіси

Переваги

Недоліки

VistaCreate

Робота за шаблоном

Можливість додавання відео

Анімація дизайну

Незручність у коригуванні інформації в шаблоні

Cvwizard

Простота, україномовна версія сайту

Невелика вартість

Доступний та читабельний вигляд резюме

Занадто просте резюме

Недостатньо полів для демонстрації прагнень та мети

Cvmaker

Україномовна версія сайту

Можливість завантажити дані з LinkedIn чи веб-сайту

Можливість змінити шрифт тексту, створити нумеровані чи марковані списки

Можливість створити додаткові розділи

Можливість змінити назви блоків в резюме

Не дуже зручно працювати – часто сервіс перед формуванням резюме повертає до попередніх кроків, не пояснюючи причину

Rezi

Можливість практики співбесіди

Можливість ШІ-сканера ключових слів

ATS-перевірка резюме

Авторегулювання

Коригування

Деякі дати не перекладаються українською

Applyya

Простота, україномовна версія сайту

Лаконічний вигляд резюме

Відсутність можливості внесення додаткової інформації

Обмежений функціонал

Отже, для написання резюме спочатку потрібно визначитись, як правильно скласти резюме та чого треба досягти – вразити роботодавця своїми навичками та досвідом роботи чи, за їх відсутності, створити таке резюме, яке своїм виглядом та дизайном приверне увагу та зацікавить HR-відділ компанії, в якій Ви хочете працювати.

Відповіді на часті питання

Використання ШІ для написання резюме є законним?

Загалом текст, згенерований ШІ, не є авторським, проте такі документи не перевіряються на наявність згенерованого тексту, принаймні – на даний момент часу.

Якщо резюме вже згенероване та роздруковане – його можна відредагувати?

Так, усі сервіси зберігають згенеровані резюме та надають можливості внести відповідні правки в текст чи оформлення

Як правильно обрати ШІ-сервіс для написання резюме?

Спочатку визначтесь, що Вам потрібно – просте резюме чи цікавий документ з відео та анімацією. Зазвичай це залежить від посади, на яку Ви претендуєте.

Magistr.ua
Дізнайся вартість написання своєї роботи
Кількість сторінок:
-
+
Термін виконання:
-
днів
+
від 660

Стаття була корисною для вас?

Оцініть статтю від 1 до 5

5 із 5 на основі 1 оцінок

Поділитися:
Помітили помилку?
Виділіть її і натисніть Ctrl + Enter

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: